CYBERGYEREK - BIZTONSÁGOS INTERNETHASZNÁLAT

CYBERGYEREK

A napi átlagban 112 perces internetidőből a fiatalok félórányit az iskolában töltenek a világhálón, az iskolai internetelérés terjedése más államokénál jóval jelentősebb, 5,3 százalékos volt Magyarországon az utóbbi években.
Az a cél, hogy az internethasználatot ne a külső környezet befolyásolja, hanem a fiatalok tudatos döntése.
A 15 és 29 év közötti korosztály 88 százaléka napi internethasználó, negyedük pedig "lényegében folyamatosan" fent van a világhálón; egy felmérés szerint okostelefon nélkül 54, internet nélkül 51, kedvenc közösségi oldala nélkül 44 százalék nem bírná ki saját bevallása szerint egy napig sem, a 11 évesek kilenctizede pedig már saját okostelefonnal rendelkezik. A diákok kétharmada olyan munkakörben dolgozik majd, amelyik ma még nem létezik, és az annak betöltéséhez szükséges tudást is már online felületeken keresztül szerzik majd meg.

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD PRAKTIKÁI

KORTÁRS KOMMUNIKÁCIÓ - ADLAK BRO!

STRESSZKEZELÉS - ÖNSEGÍTŐ KÉPESSÉG FEJLESZTÉSE

TUDATOS KÉSZÜLÉS A MUNKAVÁLLALÁSRA

VÁLLALKOZNI FIATALON - Z GENERÁCIÓ KIHÍVÁSAI

A vállalkozni fiatalon előadás foglalkozás segít a pályakezdőknek, hogy könnyebben eligazodjanak a kis- és közepes vállalatgazdaságtan útvesztőiben. Saját vállalkozás alapításához szükséges tudnivalókkal gazdagodhatnak. A modul része ezentúl a munka törvénykönyve alapvető ismeretének elsajátítása és a munkavállalói jogok megismerése. Segítséget nyújt a rendszerszemléletű felkészülésben.

Napi kérdések

A kutyák szelídsége vagy vadsága a gazda jellemének függvénye. Te mit gondolsz?
Egyetértek! A kutya alkalmazkodik a gazdájához. (65 %)
Ez hülyeség! Minden kutya a fajtájára jellemzően viselkedik. (15 %)
Nem tudom. Macskám van. (20 %)
20